Szolgáltatások

Táplálkozási tanácsadás

A funkcionális táplálkozás beállítás: nem a hagyományos betegségközpontú megközelítésekre helyezi a hangsúlyt, hanem az orvosi gyakorlattól eltérően, illetve azt kiegészítve, megoldás- orientáltan, személyre szabott és célirányos módszerekkel igyekszik a szervezet egyensúlyi állapotait helyreállítani.

  • Pajzsmirigyproblémák (alulműködés, túlműködés, autoimmun PM gyulladás – hashimoto, struma stb. )
  • Hormonális egyensúlytalanságok az éveken át történő fogamzásgátlás, stressz, helytelen táplákozás, kozmetikumok, vegyszerek miatt – ösztrogéndominancia, PCOS, petefészekciszta, endometriózis, meddőség stb.
  • Mellékvese kifáradás
  • Inzulin és leptin rezisztencia
  • Emésztőrendszeri panaszok– felszívódási zavarok, enzimhiány, egyensúlytalanságok a bélflórában, Irritábilis bélszindróma, reflux, ekcéma, gombás fertőzés, gyenge immunrendszer.

Pajzsmirigy, agyalapi mirigy (hypophysis), hypothalamus, mellékvesekéreg, hasnyálmirigy szigetsejtjei, petefészek, here, mellékpajzsmirigy. Minden belsőelválasztású mirigyre jellemző, hogy speciális kémiai anyagokat (hormonok) termel, melyek a véráram útján eljutnak a test legtávolabbi pontjaira is, és hatásaikat testszerte kifejtik. Működésükkel felelősek a test szerveinek összehangolásáért, a külső és belső környezet változó igényeihez való alkalmazkodásért. Az endokrin rendszerek felborulása, hátterében egyre jobban a helytelen táplálkozás és a sok stressz áll.

Ezek olyannyira gyakori és sajnos gyakran félrekezelt problémák melyek helyes felismerése és célzott kezelése esetén az ügyfél nem csak, hogy végre le tud fogyni, és a bőrproblémái rendeződnek, hanem az élete minősége is jobbá teljesebbé válik.