Szolgáltatások

Kineziológia

A kineziológiában /mozgástan / a One Brain módszer segít a stressz kezelésében, a felborult érzelmi egyensúly helyreállításában, a lelki harmónia létrehozásában.

Az egyszerűnek tűnő, mégis mélyre ható módszer segítségével oldhatjuk a múlt fájdalmainak, stresszhatásainak nyomasztó érzését. Lényegében egy olyan holisztikus szemléletű alternatív gyógymód, amely az érzelmi stresszek feloldásával, a test energiarendszerét harmonizálja és beindítja annak öngyógyító rendszerét.

A One Brain a probléma megállapításából, az érzelmi stressz oldásából, korrekcióból és az otthon végzett megerősítő gyakorlatokból áll. Első lépésként a kineziológus feltárja a megoldatlan érzelmi streszt és azokat gondolati beidegződéseket, amik meggátolják a klienst, képességei teljeskörű kihasználásában. Tájékozódik a problémák mibenlétéről, körülményekről, stresszhatásokról. Ismerteti a kineziológiai módszer lényegét.

A kineziológus Bio- feedbackhez hasonló módszert, úgynevezett izomtesztelést használ, amely segítségével a testből kapott információ segít, mikor, hol és hogyan avatkozott életébe egy stresszokozó tényező, ami a jelenben is gátat jelent. Figyelembe véve, hogy a félelmek, a fájdalmak és a fájdalomtól való félelem olyan erős lehet, hogy ha jelenbe hasonló helyzetbe kerül újra befolyása alá vonhatja őt. Megkeresik a múlt és a jelen események közötti összefüggéseket, melyet a kineziológus megbeszéléssel segít feldolgozni, felismerés szintjére hozni.

A stressz oldódása a probléma keletkezésének, megélésének összefüggéseinek megértésével automatikusan történik. Tehát a jelenben megélt problémára saját életünkből jön a válasz, melyet a múlt feltárásával értünk meg.

Ezt követik a korrekciók, melyeket az alkalmazott technikák széles skálájából tesztel ki a kineziológus, azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítsák el a testből.

A következő találkozáskor a kliensek gyakran számolnak be arról, hogy közérzetük, probléma megoldásuk javult, stresszhelyzetben nyugodtabban vi- selkednek, érzelmi egyensúlyuk stabilizálódott, jobban érzik magukat. Legtöbb esetben az érzelmi stresszhez kapcsolódó fizikai tünet is elmúlik, mint pl: fejfájás, hát- derékfájás, gyomor, szív panaszok, látás , hallás stb.