Szakértők (Szeged)

Elérhetőségek
drszucszoltan@gmail.com
+36 20 219 1371
dr. SZŰCS ZOLTÁN

Gyógyszerész-fitoterapeuta

Egyetemi tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán 1998-2003 között végeztem, ahol kiemelt figyelemmel kezeltem a gyógynövénytant és a természetes gyógymódokat. A természettudományok iránti érdeklődésem az elmúlt 10 évben a táplálkozástudomány felé fordult, ahol megtaláltam azt, amit a gyógyszerészi gyakorlatban a mindennapokban hiányoltam. Számomra a hatékonyság és eredményesség egy terápiában a legfontosabb, mindig nyitott vagyok az újdonságokra, hiszen a tudomány is töretlenül fejlődik. A patikában töltött néhány évet követően, az elmúlt 12 évet a szív-érrendszeri betegségeknek szenteltem, ahol a hagyományos orvoslás mellett a táplálkozástudományt beépítve a gyakorlatba rengeteg személyes tapasztalatot szereztem. Az elmúlt néhány évben étrend-kiegészítők és funkcionális élelmiszerek fejlesztésével, gyártatásával is foglalkozom.

2010 óta rendszeresen tartok előadásokat a krónikus degeneratív (civilizációs) betegségekről, a legjobb tudásom szerint szeretném megismertetni mindenkivel, hogy a XXI. században milyen módon élhetünk egészséges és hosszú életet. 2012 óta foglalkozom bioinformációs állapotfelmérő rendszerekkel, és különböző frekvenciaterápiás eszközökkel. 2014-ben a természetgyógyászat területén belül fitoterapeuta végzettséget szereztem, azóta a pszicho-neuro-immunológia területén folytatok tanulmányokat.

A Four P for You számomra egy prevenciós küldetés és egy eszköz, mellyel a legtöbb emberhez el tudom juttatni azt a tudatosságot, ami szükséges az egészség megóvásához. Az elmúlt években szerzett tapasztalatokkal és egy jó csapattal óriási sikereket tudunk elérni a hozzánk forduló páciensek problémáinak megoldásában.


Elérhetőségek
jojartlili@gmail.com
+36 70 517 9571
JÓJÁRT LILLA

Kozmetikus, testkezelő, fitness és aerobik sportoktató, funkcionális táplálkozási tanácsadó

Jójárt Lilla vagyok kozmetikus, testkezelő, fitness és aerobik sportoktató, egészsgégfeljesztési funkcionális táplálkozási tanácsadó. A Four P for You alapítója vagyok.

Magamról csap pár mondatban annyit, hogy gyermekkorom óta sportolok. Szüleim sporttagozatos iskolába írattak be, mert nagyon mozgékony eleven duci - /nem megfelelő táplálkozási irány miatt/ - kisgyerek voltam, és nem tudtak velem foglalkozni. A sport és a játék szeretete az életem részévé vált. Átsegített sok nehéz helyzeten. Elejében nem volt könnyű, de az élet rákényszeríttet. Kamasz koromban elkezdtem tudatosan odafigyelni a táplálkozásomra a lelki egyensúlyom, célom és hivatásom megtalálására; - és ez átalakított. Azt éreztem, hogy egyedül rajtam múlik, hogy ki tudok e törni a nehéz családi életkörülményből, és ezt elérve tudok majd segíteni a beteg szüleimen, testvéremen és át tudom majd adni az embereknek a tapasztalataimat, felismertetni mindenkivel, hogy minden rajtunk, a gondolkodásunkon múlik, a képesség a változtatásra, változásra bennünk van.

Számomra nagyon fontos a pozitív életszemlélet, hogy minden ember értékes és ezt magában is lássa meg, amit felszínre tudjunk hozni. Ezt úgy gondoltam, hogy először a kozmetika területén tudom elindítani; ezért el is végeztem Szegeden /Holisztikus Kozmetikusképző/ a kozmetikus iskolát. Képzésen nagy hangsúlyt fektettünk a szervezet felborult működési zavarából adódó bőrproblémák feltárására és azok kezelésére. Hobbi szinten sokat foglalkozom az egészséges táplálkozás és a felborult szervezet működési zavar helyreállításával.

Hogy ne csak a külső problémát kezeljem, hanem egy átfogó megoldást találjak a bőr és a test normál működésének helyreállítására – elvégeztem a Medicenter Egészségügyi Központ Természetgyógyászati és Funkcionális táplálkozási tanácsadó képzést. Jelenleg még a pszicho-neuro-immunológia (PNI) – területén is tanulok.

Olyan megoldásokat kerestem hogy magas minőségű szolgáltatást tudjak nyújtani azon vendégeinknek, akik megbízható, fájdalommentes, az év bármely időszakában elvégezhető, non-invazív, azaz nem sebészeti megoldást keresnek arcuk és testük, ill. ezzel szoros összefüggésben életminőségük hatékony változását illetően. Sikerült olyan orvosokkal, természetgyógyászokkal, kutatókkal, fejlesztőkkel holisztikus szemléletű egészségügyben dolgozókkal találkoznom, akik szintén szeretnének olyan szolgáltatást nyújtani, amely a hagyományos orvoslás széles mezsgyén természetes hatással bír és a kezelés alatt maximálisan biztosítja a vendég komfortérzetét, és egészségi állapotának holisztikus szemléletét. Ez a FOUR P FOR YOU.


Elérhetőségek
ladanyi.maria55@gmail.com
+36 70 321 8228
LADÁNYI MÁRIA

Kineziológus

Kineziológiai tanulmányaimat 1995-ben kezdtem. Tanáraim: Csatos Ilona oktató, aki által megismertem a kineziológia módszerét, akitől először tanultam. Carol An Honcz akinél tovább tanultam és oktató lettem, aki Amerikából behozta Magyarországra a kineziológia One Brain módszerét. Daniel Whiteside akinél szintén tovább tanultam, aki folyamatosan megismertetett az One Brain módszer új kutatásaival, aki a tankönyvek egyik írója. Nemzettközi és magyar bizonyítványaimat a kineziológia One Brain módszeréből először mint konzultáns facilitátor, majd oktatói képesítésem Magyarországon szereztem. Megismerkedtem a kineziológia más módszereivel is mint a Stress release, Touch for health, Edu kineziológia. Képesítést szereztem még, mint kristályterepauta, EWS elemző, bioinformatikai tanácsadó.

Először egyéni kezeléseket, majd az oktatást is elkezdtem. 2000-től Nagykőrösön a Családsegítő intézményében, majd 2001-től a Pest megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Intézményei lakásotthonaiban, valamint a nevelőszülői hálózatban nevelkedő gyermekekkel foglalkoztam. 2002-től a Fészek Egyesület gyermekvédelmi hálózatában, nevelőszülőkhöz kihelyezett gyermekekkel foglalkoztam, ahol a nevelőszülőknek is lehetőségem volt segíteni a gyermekek speciális nevelési problémáiban. Ezt követően megbízást kaptam Budapesten a XVII. kerületi Gyermekjóléti Szakszolgálatnál a családvédelemben, ahol speciális feladatokkal bíztak meg. A krízishelyzetbe került családokkal kellett foglalkoznom, ahol a gyermekek veszélyeztetett helyzetbe kerültek. 2006-ban a XVII. kerületi Gyermekjóléti Szakszolgálat szakmai napján: „Mit segít a kineziológia a hiperaktív gyermekek esetében” címmel tartottam előadást, pedagógusok és óvodapedagógusok részére. Ezt követőleg több XVII kerületi óvodába kaptam felkérést az oda járó óvodások és szüleik kineziológiai kezelésére, illetve szakmai tanácsadásra. 2007-ben a XVII kerületi Pedagógiai Központ felkérésére pedagógiai napok rendezvényein tarthattam előadásokat, ahol nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Dr. Czeizel Endre és más neves előadó között lehettem.

Szintén 2007-ben a Pest megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Intézményei, valamint a Fővárosi TEGYESZI szervezésében megtartott gyermekvédelmi napokon nyílt újabb lehetőségem – immáron az egész országból érkezett- gyermekvédelemben dolgozó szakemberekkel megismertetni a kineziológiai módszer által nyújtott segítséget. 2008-tól folyamatosan tartok előadásokat, tanfolyamokat, életmód táborokat, egészségnapokat. Szívesen teszek eleget olyan felkéréseknek, ahol széles körben mutathatom be a kineziológiát mint szakmát és az általa nyújtható segítségeket. Így került sor 2016-ban Budapesten MESZK szervezésében „Az egészségügyi szakdolgozók egészségi állapotának megőrzése, stresszoldás, stresszkezelés a kineziológia módszerével” című előadásomra, mely kreditponos szakmai képzés keretén belül került megrendezésre és több mint 100 egészségügyi szakdolgozó sajátított el.

Jelenleg egyéni kineziológiai kezeléseket végzek, valamint részt veszek Budapesten, Miskolcon, Szegeden, a Szegedi Prevenció Pszichikum Partner Program FOUR P FOR YOU programjában, és a Miskolci Bioinformatikai Klinika szervezésében megtartott egészségmegőrző programokon.